Vrijwilligersacademie

Doe je vrijwilligerswerk of wil je als vrijwilliger aan de slag?

Vip voor vrijwilligers organiseert in het voor- en najaar workshops en informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers die werkzaam zijn in Zoetermeer.

Inschrijven

Inschrijven voor een workshop of informatiebijeenkomst kan na het aanmaken van een account door jouw gegevens bij REGISTREREN in te voeren. Met je account kun je je nu inschrijven voor de workshop van je keuze.


Vrijwilligerswerk bij mensen met een chronische ziekte

Deze informatiebijeenkomst is bestemd voor vrijwilligers die in hun werk in de thuissituatie te maken hebben met mensen die een chronische ziekte hebben.

Chronische ziek zijn betekent voor mensen vaak een inbreuk in hun leven. Misschien kan iemand z’n werk niet meer doen of is iemand voor de persoonlijke verzorging plotseling volledig afhankelijk van anderen.

In deze informatiebijeenkomst vertellen Rita Kiggen en Hanneke Walterbos, praktijkverpleegkundigen ouderenzorg bij de SGZ, wat het betekent voor iemand om ziek te worden en te blijven. Welke emoties spelen daarbij een rol en hoe kan je daar als vrijwilliger het beste mee omgaan.

Ook wordt er kort ingegaan op de symptomen van een aantal veel voorkomende chronische ziekten (diabetes, reuma, ziekte van Parkinson, epilepsie, COPD, CVA).

Kosten
Gratis

Tijd
10:00 - 12:00

U moet inloggen om te kunnen registreren.


 

Copyright © - Vip voor vrijwilligers - Powered by AdSysCo bv