Vrijwilligersacademie

Doe je vrijwilligerswerk of wil je als vrijwilliger aan de slag?

Vip voor vrijwilligers organiseert in het voor- en najaar workshops en informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers die werkzaam zijn in Zoetermeer.

Inschrijven

Inschrijven voor een workshop of informatiebijeenkomst kan na het aanmaken van een account door jouw gegevens bij REGISTREREN in te voeren. Met je account kun je je nu inschrijven voor de workshop van je keuze.


Een goed begin met LinkedIn

LinkedIn kan voor iedereen van waarde zijn, wie klanten zoekt, werk zoekt, opdrachten zoekt, visitekaartjes wil digitaliseren, nieuwe collega’s zoekt, zakelijke partners zoekt, stageopdracht zoekt, afstudeeropdracht zoekt, sprekers zoekt…. Tijdens deze workshop word je geleerd hoe je een goed en compleet LinkedIn profiel kunt opstellen. Daarnaast leer je, door het gebruik van diverse tools binnen LinkedIn, jezelf nog beter te profileren. De workshop wordt afgesloten met enkele belangrijke do's en don'ts bij het gebruik van LinkedIn en enkele extra tips en trucs. Voorkennis is niet nodig, wel dien je computervaardig te zijn. Een goed profiel begint bij de basics. Want een uurtje tijd vrijmaken voor een goed profiel kan je een droombaan of mooie carrièrekansen opleveren. Het professionele online sociale netwerk LinkedIn speelt op dit moment een belangrijke rol in online recruiting. Het is het grootste en snelst groeiende professionele netwerk in Nederland. Daarom is LinkedIn bijzonder waardevol voor werkzoekenden. Het profiel van mensen op LinkedIn heeft alles om als echt cv te kunnen dienen: persoonlijke gegevens, werkervaring, opleiding, expertisegebieden en natuurlijk de mogelijkheid om referenties toe te voegen. Wist je dat je je uitermate goed kunt voorbereiden op een nieuwe baan via LinkedIn? Kijk naar profielen die matchen bij je droombaan.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 28 maart 2019
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 10
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Vrijwilligerswerk bij mensen met dementie

Als vrijwilliger kan je veel betekenen in het leven van iemand met dementie. Samen een wandeling maken, een spelletje doen of een kopje koffie drinken kan van onschatbare waarde zijn. Bovendien geeft je aanwezigheid de mantelzorger(s) even wat tijd voor zichzelf. Overweeg je om je aan te melden als vrijwilliger of ben je al vrijwilliger bij iemand met dementie die nog zelfstandig woont? Dan ben je van harte welkom bij deze informatiebijeenkomst. Petra van Schayik, praktijkverpleegkundige ouderenzorg van de SGZ met ook jarenlange ervaring als casemanager dementie, zal ons informeren over het verschil tussen geheugenproblemen en dementie. Ze zal stilstaan bij wat er in de loop van het dementieproces allemaal kan veranderen en gaat ook in op het omgaan met onbegrepen gedrag. Ook besteedt ze aandacht aan de wijze waarop je als vrijwilliger een positieve bijdrage kan leveren aan het leven van iemand met dementie.

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 4 april 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

EHBO Baby en Kinderen

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan meest letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. Want juist met (kleine) kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Redenen genoeg dus om aandacht te besteden aan EHBO die specifiek op kinderen gericht is. Wil je als ouder/verzorger snel wat EHBO basisvaardigheden leren en is een certificaat niet nodig? Dan is de Workshop EHBO aan baby’s en kinderen (3 uur) zeer geschikt.

Locatie: Rode Kruis Zoetermeer, Clauslaan 2a
Startdatum: 8 april 2019
Tijd: 19:30 - 22:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Vrijwilligerswerk bij mensen met een chronische ziekte

Deze informatiebijeenkomst is bestemd voor vrijwilligers die in hun werk in de thuissituatie te maken hebben met mensen die een chronische ziekte hebben.

Chronische ziek zijn betekent voor mensen vaak een inbreuk in hun leven. Misschien kan iemand z’n werk niet meer doen of is iemand voor de persoonlijke verzorging plotseling volledig afhankelijk van anderen.

In deze informatiebijeenkomst vertellen Rita Kiggen en Hanneke Walterbos, praktijkverpleegkundigen ouderenzorg bij de SGZ, wat het betekent voor iemand om ziek te worden en te blijven. Welke emoties spelen daarbij een rol en hoe kan je daar als vrijwilliger het beste mee omgaan.

Ook wordt er kort ingegaan op de symptomen van een aantal veel voorkomende chronische ziekten (diabetes, reuma, ziekte van Parkinson, epilepsie, COPD, CVA).

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 9 april 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop Licht Verstandelijke Beperking (LVB)

Wilt u meer weten over het onderwerp ‘’Licht Verstandelijke Beperking’’? Schrijf u dan in! Doel Na deze workshop weet u wat een licht verstandelijke beperking is en krijgt u inzicht in de basis van verschillende benaderingswijzen. Inhoud Aan de hand van theorie en beelden uit de praktijk oefent u met het herkennen van een licht verstandelijke beperking. U leert hoe een licht verstandelijke beperking vastgesteld kan worden en krijgt u tips over benaderingswijzen. Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 16 april 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Het nieuwe solliciteren!!

De workshop ‘Het Nieuwe Solliciteren’ is op de praktijk gericht. ‘Vroeger’ schreef iedereen een sollicitatiebrief naar aanleiding van een vacature uit de krant. Vandaag sturen we een sollicitatiemail of solliciteren wij via social media of op internetvacatures.

In twee uur geeft Cees de Reus van het PersoneelsadviesBureau ‘NEW-Xperience' u tips & tricks voor ‘Het Nieuwe Solliciteren’ om uw kansen te vergroten voor een nieuwe baan of opdracht.

In de interactieve workshop komen vragen aan de orde als: 'wat is een goede sollicitatiebrief', maar ook 'hoe beschrijft u uw motivatie bij alle digitale banenaanbieders op internet' en 'hoe kunt u uzelf beter gaan verkopen om uw kansen op een baan te vergroten'.

U krijgt tijdens de workshop inzicht hoe werven, solliciteren en selecteren vandaag de dag wordt gedaan en welke rol internet en social media hierbij spelen. Neem uw laatste sollicitatiebrief mee om te bespreken en te verbeteren.

Aan de workshop kunnen 15 deelnemers meedoen. Inschrijven kan tot maximaal 2 weken vooraf.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 9 mei 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Vrijwilliger voor iemand met autisme? Praktische tips.

In deze voorlichtingsbijeenkomst zullen er praktische tips gegeven worden over de communicatie en omgang met mensen met autisme. Verder zal er kort aandacht besteed worden aan wat een autisme spectrum stoornis is. Deze bijeenkomst is bestemd voor vrijwilligers of mantelzorgers die te maken hebben met volwassenen of kinderen met autisme. Om goed te kunnen inventariseren wat jullie als deelnemer verwachten en het aanbod van deze training op jullie vragen af te stemmen, kan aanmelden uiterlijk tot 2 weken voor aanvang,

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 15 mei 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Beïnvloed de ander, begin bij jezelf

Bent u op zoek naar een manier om de communicatie met een ander te verbeteren? Bent u bereid zelf de eerste stap te zetten? Volg dan deze workshop. Doel Na deze workshop kunt patronen in uw eigen communicatie herkennen en leert u wat het effect hiervan op de ander is. Inhoud Aan de hand van de Roos van Leary oefent u met effectieve communicatie. Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 16 mei 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Fondsenwerving door Fonds 1818

Wil je weten hoe je een goede fondsaanvraag indient? Meld je dan aan voor deze workshop. Je leert de fondsenwereld in het algemeen en Fonds 1818 in het bijzonder kennen. Aan het einde van de avond weet je precies waar je aanvraag aan moet voldoen. 

Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Fonds 1818 is er voor iedereen in de regio Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden en de Duin- & Bollenstreek en tussenliggende gemeenten.

Heeft u een goed project en geld nodig voor de uitvoering?
Fonds 1818 kan u helpen! 

Aandachtsgebieden

De projecten waaraan Fonds 1818 donaties geeft, zijn heel divers.
In grote lijnen zijn ze onder te verdelen in aandachtsgebieden:

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 23 mei 2019
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Introductiebijeenkomst Vrijwilliger Thuis

Als vrijwilliger van Vrijwilliger Thuis vervul je een wens. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken met iemand die nog zelden buiten komt, samen iets creatiefs doen of gezellig met elkaar een kopje koffie drinken. Als team bieden we ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met dementie en volwassenen en kinderen met een chronische ziekte of beperking en hun mantelzorger(s). Dankzij jouw aanwezigheid heeft de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf.

Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over wat het werken als vrijwilliger in de thuissituatie inhoudt. Je krijgt inzicht in de rol die jij als vrijwilliger hebt en wat je kunt betekenen voor de cliënt en de mantelzorger(s). De bijeenkomst wordt gegeven door de consulenten van Vrijwilliger Thuis en biedt jou als potentiële vrijwilliger een mogelijkheid om te proeven of dit vrijwilligerswerk bij je past. 

 

Forum Zoetermeer

 

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 28 mei 2019
Tijd: 09:30 - 12:00
Kosten: Gratis
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Informatiebijeenkomst Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Activisie biedt, cliëntgerichte dagbesteding aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Als gevolg van ziekte of ongeval kan hersenletsel ontstaan. Na de revalidatie probeer je thuis de draad weer op te pakken. De omgeving denkt vaak dat, eenmaal uit gerevalideerd, de persoon met hersenletsel genezen is. Aan de buitenkant is namelijk niet altijd iets te zien maar jij als mantelzorger of als getroffene ervaren veranderingen of je voelt je gewoon weg niet begrepen. Wat vroeger vanzelfsprekend was is nu een probleem. Activisie nodigt u uit bij hen op de locatie voor een informatieve bijeenkomst. Ze geven u uitleg over NAH, vertellen over de begeleiding van Activisie en geven u een rondleiding op de locatie. Graag ontmoeten zij u op 3 juni, de koffie staat klaar! Programma 15.30 - 16.00 inloop met koffie / thee 16.00 - 16.30 uitleg NAH 16.30 - 17.00 vragen en rondleiding Activisie www.activisie.nl

Locatie: Activisie - Zegwaartseweg 27 c Zoetermeer
Startdatum: 3 juni 2019
Tijd: 15:30 - 17:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 10
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop Enneagram: ontdek welk type je bent

Bent u nieuwsgierig naar waarom u doet wat u doet? Bent u nieuwsgierig naar welke persoonlijkheidstype u bent? Waarom u altijd zo meegaand bent, of juist star kunt reageren? Op een luchtige wijze gaat u aan de slag met het ontdekken van uw type! Een gezellige avond waarin u gezamenlijk aan de slag gaat met het Enneagram. Inhoud Onder het genot van een kopje koffie of thee, krijgt u uitleg over het Enneagram. Door middel van een test weet u aan het eind van de avond welk type u bent en herkent u uw gedrag. Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 5 juni 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Snelcursus EHBO -VOL

Heeft u interesse en wilt u op onze wachtlijst stuur dan een e-mail naar academie@mooiwelzijn.nl Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij: • Bewusteloosheid (let op: exclusief Reanimatie en AED) • Huidwond • Bloeding • Brandwond • Letsels aan botten, spieren en gewrichten • Vergiftiging • Verslikking Dinsdag 11 & dinsdag 18 juni 2019

Locatie: Rode Kruis Zoetermeer, Clauslaan 2a
Startdatum: 11 juni 2019
Tijd: 19:30 - 22:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 2
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Een presentatie over Gezond worden, gezond zijn en gezond blijven.

De deelnemers leren tijdens deze workshop of presentatie wat gezonde voeding is en wat ze kunnen doen om hun gezondheid te bevorderen. Jacqueline van den Barselaar is trainer Hormoonfactor, Natuurvoedingsadviseur en geeft als gewichtsconsulente gerichte voedingsadviezen. Meer informatie lees je op haar website 

OzoGezond

Je krijgt veel informatie over gezonde voeding, ontspanning en bewegen en hoe je dit stap voor stap in je huidige leefstijl kunt inpassen. Alleen op deze manier word je je meer bewust van wat je eet en wat je moet doen om jezelf in een goede conditie te brengen en te houden.

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 28 juni 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Introductiebijeenkomst Vrijwilliger Thuis

Als vrijwilliger van Vrijwilliger Thuis vervul je een wens. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken met iemand die nog zelden buiten komt, samen iets creatiefs doen of gezellig met elkaar een kopje koffie drinken. Als team bieden we ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met dementie en volwassenen en kinderen met een chronische ziekte of beperking en hun mantelzorger(s). Dankzij jouw aanwezigheid heeft de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf.

Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over wat het werken als vrijwilliger in de thuissituatie inhoudt. Je krijgt inzicht in de rol die jij als vrijwilliger hebt en wat je kunt betekenen voor de cliënt en de mantelzorger(s). De bijeenkomst wordt gegeven door de consulenten van Vrijwilliger Thuis en biedt jou als potentiële vrijwilliger een mogelijkheid om te proeven of dit vrijwilligerswerk bij je past. 

Locatie: Mooi welzijn
Startdatum: 10 juli 2019
Tijd: 19:15 - 21:45
Kosten: Gratis
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop Projectplan Schrijven

Aan de basis van ieder project ligt een projectplan. Hoe zet je je ideeën om in duidelijke doelen, afspraken en acties? Wat moet er allemaal in zo'n plan staan? Wat is SMART? Dát leer je tijdens deze workshop die uit twee avonden bestaat. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst kun je al je concept-plan opsturen (geen verplichting). De docent kan dan gericht met je op zoek gaan naar oplossingen voor knelpunten. 2 en 9 oktober, Trainer Monique van Hees

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 2 oktober 2019
Tijd: 19:00 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 2
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

 

Copyright © - Vip voor vrijwilligers - Powered by AdSysCo bv