Vrijwilligersacademie

Doe je vrijwilligerswerk of wil je als vrijwilliger aan de slag?

Vip voor vrijwilligers organiseert in het voor- en najaar workshops en informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers die werkzaam zijn in Zoetermeer.

Inschrijven

Inschrijven voor een workshop of informatiebijeenkomst kan na het aanmaken van een account door jouw gegevens bij REGISTREREN in te voeren. Met je account kun je je nu inschrijven voor de workshop van je keuze.


Workshop ‘Gespreksvaardigheden’

Communicatieve vaardigheden zijn niet alleen op het werk, maar ook in uw leven als mantelzorger of vrijwilliger een grote aanwinst. In deze workshop gaat u aan de slag met het onderwerp ‘Gespreksvaardigheden’. Doel Tijdens deze workshop leert en ontwikkelt u als mantelzorger of vrijwilliger een aantal gespreksvaardigheden, gericht op Luisteren en Actief luisteren. Inhoud Aan de hand van theorie gaat u als deelnemer aan de slag met het oefenen van: - Luisteren, samenvatten en doorvragen - Verschillende soorten vragen stellen Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Voorkennis Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist. Tijdsinvestering 2 uur inclusief tijd voor koffie, thee en een praatje. Studiemateriaal Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie uitgereikt. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 21 november 2018
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Introductiebijeenkomst Vrijwilliger Thuis

Als vrijwilliger van Vrijwilliger Thuis vervul je een wens. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken met iemand die nog zelden buiten komt, samen iets creatiefs doen of gezellig met elkaar een kopje koffie drinken. Als team bieden we ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met dementie en volwassenen en kinderen met een chronische ziekte of beperking en hun mantelzorger(s). Dankzij jouw aanwezigheid heeft de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf. Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over wat het werken als vrijwilliger in de thuissituatie inhoudt. Je krijgt inzicht in de rol die jij als vrijwilliger hebt en wat je kunt betekenen voor de cliënt en de mantelzorger(s). De bijeenkomst wordt gegeven door de consulenten van Vrijwilliger Thuis en biedt jou als potentiële vrijwilliger een mogelijkheid om te proeven of dit vrijwilligerswerk bij je past.

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 22 november 2018
Tijd: 09:30 - 12:00
Kosten: Gratis
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Introductiebijeenkomst Vrijwilliger Thuis

Als vrijwilliger van Vrijwilliger Thuis vervul je een wens. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken met iemand die nog zelden buiten komt, samen iets creatiefs doen of gezellig met elkaar een kopje koffie drinken. Als team bieden we ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met dementie en volwassenen en kinderen met een chronische ziekte of beperking en hun mantelzorger(s). Dankzij jouw aanwezigheid heeft de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf. Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over wat het werken als vrijwilliger in de thuissituatie inhoudt. Je krijgt inzicht in de rol die jij als vrijwilliger hebt en wat je kunt betekenen voor de cliënt en de mantelzorger(s). De bijeenkomst wordt gegeven door de consulenten van Vrijwilliger Thuis en biedt jou als potentiële vrijwilliger een mogelijkheid om te proeven of dit vrijwilligerswerk bij je past.   Forum Zoetermeer  

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 22 januari 2019
Tijd: 09:30 - 12:00
Kosten: Gratis
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

 

Copyright © - Vip voor vrijwilligers - Powered by AdSysCo bv