Vrijwilligersacademie

Doe je vrijwilligerswerk of wil je als vrijwilliger aan de slag?

Vip voor vrijwilligers organiseert in het voor- en najaar workshops en informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers die werkzaam zijn in Zoetermeer.

Inschrijven

Inschrijven voor een workshop of informatiebijeenkomst kan na het aanmaken van een account door jouw gegevens bij REGISTREREN in te voeren. Met je account kun je je nu inschrijven voor de workshop van je keuze.


Informatiebijeenkomst Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Activisie biedt cliëntgerichte dagbesteding aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Als gevolg van ziekte of ongeval kan hersenletsel ontstaan. Na de revalidatie probeert u thuis de draad weer op te pakken. De omgeving denkt vaak dat, eenmaal uit gerevalideerd, de persoon met hersenletsel genezen is. Aan de buitenkant is namelijk niet altijd iets te zien maar u als mantelzorger of als getroffene ervaren veranderingen of u voelt zich gewoonweg niet begrepen. Wat vroeger vanzelfsprekend was is nu een probleem. Activisie nodigt u uit bij hen op de locatie voor een informatieve bijeenkomst. Ze geven u uitleg over NAH, vertellen over de begeleiding van Activisie en geven u een rondleiding op de locatie. Graag ontmoeten zij u op 3 juni, de koffie staat klaar! Programma 15.30 - 16.00 inloop met koffie / thee 16.00 - 16.30 uitleg NAH 16.30 - 17.00 vragen en rondleiding Activisie www.activisie.nl

Locatie: Activisie - Zegwaartseweg 27 c Zoetermeer
Startdatum: 3 juni 2019
Tijd: 15:30 - 17:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 10
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop Enneagram: ontdek welk type je bent

Bent u nieuwsgierig naar waarom u doet wat u doet? Bent u nieuwsgierig naar welke persoonlijkheidstype u bent? Waarom u altijd zo meegaand bent, of juist star kunt reageren? Op een luchtige wijze gaat u aan de slag met het ontdekken van uw type! Een gezellige avond waarin u gezamenlijk aan de slag gaat met het Enneagram. Inhoud Onder het genot van een kopje koffie of thee, krijgt u uitleg over het Enneagram. Door middel van een test weet u aan het eind van de avond welk type u bent en herkent u uw gedrag. Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 5 juni 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Snelcursus EHBO -VOL

Heeft u interesse en wilt u op onze wachtlijst stuur dan een e-mail naar academie@mooiwelzijn.nl

Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij:

• Bewusteloosheid (let op: exclusief Reanimatie en AED)

• Huidwond • Bloeding • Brandwond

• Letsels aan botten, spieren en gewrichten

• Vergiftiging

• Verslikking

Dinsdag 11 & dinsdag 18 juni 2019

Locatie: Rode Kruis Zoetermeer, Clauslaan 2a
Startdatum: 11 juni 2019
Tijd: 19:30 - 22:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 2
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Voorlichtingsavond Persoonlijkheidsproblematiek - GGZ Rivierduinen

Iedereen heeft een persoonlijkheid: de typische eigenschappen van een persoon, zijn of haar karakter. Mensen met persoonlijkheidsproblematiek hebben een sterk gekleurde manier van denken en waarnemen. Hierdoor krijgen zij een vervormd beeld van zichzelf en van hun omgeving.

Kenmerkend is bijvoorbeeld dat men intense of juist vlakke emoties heeft. Men vindt het lastig om grip op gevoelens en gedachten te krijgen en heeft vaak problemen met andere mensen. Ongeveer tien procent van de volwassen bevolking lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om persoonlijkheidsproblematiek te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Praktische informatie

Datum: donderdag 20 juni 2019

Tijd: 19:30 uur

Locatie: Ichthuskerk, Parkdreef 258 in Zoetermeer

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor informatie bel 070 444 12 64 of mail naar preventie.LDZM@rivierduinen.nl. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen.

 

Voor meer informatie https://www.rivierduinen.nl/agenda/2019/06/voorlichtingsavond-persoonlijkheidsproblematiek

Locatie: Ichthuskerk, Parkdreef 258 in Zoetermeer
Startdatum: 20 juni 2019
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Een presentatie over Gezond worden, gezond zijn en gezond blijven.

De deelnemers leren tijdens deze workshop of presentatie wat gezonde voeding is en wat ze kunnen doen om hun gezondheid te bevorderen. Jacqueline van den Barselaar is trainer Hormoonfactor, Natuurvoedingsadviseur en geeft als gewichtsconsulente gerichte voedingsadviezen. Meer informatie lees je op haar website 

OzoGezond

Je krijgt veel informatie over gezonde voeding, ontspanning en bewegen en hoe je dit stap voor stap in je huidige leefstijl kunt inpassen. Alleen op deze manier word je je meer bewust van wat je eet en wat je moet doen om jezelf in een goede conditie te brengen en te houden.

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 28 juni 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Introductiebijeenkomst Vrijwilliger Thuis

Als vrijwilliger van Vrijwilliger Thuis vervul je een wens. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken met iemand die nog zelden buiten komt, samen iets creatiefs doen of gezellig met elkaar een kopje koffie drinken. Als team bieden we ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met dementie en volwassenen en kinderen met een chronische ziekte of beperking en hun mantelzorger(s). Dankzij jouw aanwezigheid heeft de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf.

Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over wat het werken als vrijwilliger in de thuissituatie inhoudt. Je krijgt inzicht in de rol die jij als vrijwilliger hebt en wat je kunt betekenen voor de cliënt en de mantelzorger(s). De bijeenkomst wordt gegeven door de consulenten van Vrijwilliger Thuis en biedt jou als potentiële vrijwilliger een mogelijkheid om te proeven of dit vrijwilligerswerk bij je past. 

Locatie: Mooi welzijn
Startdatum: 10 juli 2019
Tijd: 19:15 - 21:45
Kosten: Gratis
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Cursus over dementie - Carpe Diem

Ontmoetingscentrum Carpe Diem in Zoetermeer biedt dagactiviteiten aan bezoekers met dementie en is een steunpunt voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De activiteiten sluiten aan op de wensen en mogelijkheden van de bezoekers. Samen met professionele begeleiders en vrijwilligers richten zij zich met de bezoeker op wat nog wel mogelijk is.

Graag nodigen zij u uit voor een 'Cursus over dementie' tijdens deze cursus bestaande uit 4 bijeenkomsten geven zij; uitleg over de ziekte, omgaan met beperkingen, hoe blijf je voor jezelf zorgen en welke ondersteuning is er mogelijk.

De cursus wordt gegeven op 9, 16, 23 en 30 septemner van 10.00 - 12.00 uur.

kosten voor deelname en reader €20,00

Voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden. Graag aanmelden via oc.zoetermeer@vierstroomzorgthuis.nl

Locatie: Ontmoetingscentrum Carpe Diem
Startdatum: 9 september 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: €20
Aantal bijeenkomsten: 4
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop Projectplan Schrijven

Aan de basis van ieder project ligt een projectplan. Hoe zet je je ideeën om in duidelijke doelen, afspraken en acties? Wat moet er allemaal in zo'n plan staan? Wat is SMART? Dát leer je tijdens deze workshop die uit twee avonden bestaat. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst kun je al je concept-plan opsturen (geen verplichting). De docent kan dan gericht met je op zoek gaan naar oplossingen voor knelpunten. 2 en 9 oktober, Trainer Monique van Hees

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 2 oktober 2019
Tijd: 19:00 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 2
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Voorlichtingsavond depressie - GGZ Rivierduinen

Het is heel normaal om af en toe somber te zijn of nergens zin in te hebben. Maar sommige mensen hebben dit sombere gevoel al een paar weken en het grootste deel van de dag. Zij hebben nergens zin meer in, gebrek aan energie, slaapproblemen en kunnen zich vaak slechter concentreren. Ze zijn lichtgeraakt of pessimistisch en voelen zich schuldig of verdrietig.

Lukt het niet om deze gevoelens weg te krijgen en beïnvloeden ze het dagelijks leven? Dan is er misschien sprake van een depressie.

Depressie is een ziekte die veel voorkomt. Iedereen kan het krijgen. Een depressie kan het leven en dat van de mensen in de directe omgeving erg beïnvloeden.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om een depressie te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 10 oktober 2019

Tijd: 19:30-21:30 uur

Locatie: Wijkcentrum Oosterpoort, Zanzibarplein 5 in Zoetermeer

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor informatie bel 070 444 12 64 of mail naar preventie.LDZM@rivierduinen.nl. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen.

Voor meer informatie:

https://www.rivierduinen.nl/agenda/2019/10/voorlichtingsavond-depressie

Locatie: Wijkcentrum Oosterpoort Zanzibarplein 5 Zoeterme
Startdatum: 10 oktober 2019
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Voorlichtingsavond Psychische problemen in de familie - GGZ

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de achtergrond van psychische problemen en over behandelmogelijkheden. Ook wordt geoefend in diverse manieren van reageren.

Verder komen de volgende thema’s aan bod: psychische problemen in het gezin, balans tussen draagkracht en draaglast, onderlinge communicatie, grenzen stellen en voor jezelf zorgen.

Het doel is dat de naaste zich minder belast gaat voelen.

Uit ervaring blijkt dat deze cursus ook positieve invloed heeft op de persoon die zelf te kampen heeft met psychische problematiek.

Tijdens deze avond vertelt een ervaringsdeskundig hoe het is om psychische problemen te hebben en hoe hij of zij het herstel vormgeeft. Een professional vertelt over het onderwerp in het algemeen en geeft aan welk hulpaanbod er is. Ook geeft de professional omgangsadviezen aan de mensen in de directe omgeving. Uiteraard kunt u vragen stellen.

Praktische informatie

Datum: donderdag 14 november 2019

Tijd: 19:30 – 21:30 uur

Locatie: Ichthuskerk, Parkdreef 258 in Zoetermeer

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Vragen zijn welkom via e-mail preventie.LDZM@rivierduinen.nl of telefoon 070 444 12 64.

 

Voor meer informatie:

https://www.rivierduinen.nl/agenda/2019/11/voorlichtingsavond-psychische-problemen-in-de-familie

Locatie: Ichthuskerk, Parkdreef 258 in Zoetermeer
Startdatum: 14 november 2019
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

 

Copyright © - Vip voor vrijwilligers - Powered by AdSysCo bv