Vrijwilligersacademie

Doe je vrijwilligerswerk of wil je als vrijwilliger aan de slag?

Vip voor vrijwilligers organiseert in het voor- en najaar workshops en informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers die werkzaam zijn in Zoetermeer.

Inschrijven

Inschrijven voor een workshop of informatiebijeenkomst kan na het aanmaken van een account door jouw gegevens bij REGISTREREN in te voeren. Met je account kun je je nu inschrijven voor de workshop van je keuze.


Introductiebijeenkomst Vrijwilliger Thuis

Als vrijwilliger van Vrijwilliger Thuis vervul je een wens. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken met iemand die nog zelden buiten komt, samen iets creatiefs doen of gezellig met elkaar een kopje koffie drinken. Als team bieden we ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met dementie en volwassenen en kinderen met een chronische ziekte of beperking en hun mantelzorger(s). Dankzij jouw aanwezigheid heeft de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf. Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over wat het werken als vrijwilliger in de thuissituatie inhoudt. Je krijgt inzicht in de rol die jij als vrijwilliger hebt en wat je kunt betekenen voor de cliënt en de mantelzorger(s). De bijeenkomst wordt gegeven door de consulenten van Vrijwilliger Thuis en biedt jou als potentiële vrijwilliger een mogelijkheid om te proeven of dit vrijwilligerswerk bij je past.   Forum Zoetermeer  

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 22 januari 2019
Tijd: 09:30 - 12:00
Kosten: Gratis
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Oefenen met Nee Zeggen

Workshop ‘Oefenen met ‘Nee’ zeggen’ Zegt u wel eens ‘Ja’ als u ‘Nee’ bedoelt? Neemt u wel eens te veel hooi op uw vork door te vaak ‘Ja’ te zeggen? In deze workshop ontdekt u waarom u geneigd bent ’Ja’ te zeggen en oefenen we met ‘Nee’ zeggen op een positieve manier. Doel Na deze workshop weet u waarom u geneigd bent ’Ja’ te zeggen. Daarnaast leert u om op een positieve manier ’Nee te zeggen. Inhoud We kijken naar uw overtuigingen waardoor uw geneigd bent ‘Ja’ te zeggen. In groepsverband leert u van elkaar om op een positieve manier ’Nee’ te zeggen door te oefenen en ervaringen en tips te delen. Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 24 januari 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Thema-avond “Afstand - nabijheid”

Els Bleijenberg is al jaren werkzaam in zorg en hulpverlening en is in haar vrijetijd thuismentor. Ze werkt veel samen met vrijwilligers en professionals in dit werkveld. Tijdens deze avond word je bewust gemaakt van jouw rol in de afstand en nabijheid tot je contacten binnen je vrijwilligerswerk en de directe omgeving. Je bouwt tijdens je vrijwilligerswerk een relatie op. Soms is het lastig om een vertrouwensrelatie te krijgen of wordt je juist te veel mee gezogen in de aandacht voor die persoon en zijn omgeving. Het is een interactieve avond. Els zal doormiddel van gesprek, oefeningen en stellingen deze avond invullen. Iedereen is van harte welkom!

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 31 januari 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 16
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Tuingezel en de dagbesteding die zij bieden aan mensen met dementie.

In deze training maakt u kennis met Tuingezel en de dagbesteding die zij bieden aan mensen met dementie. Zij geven u een globaal beeld over de verschillende vormen van dementie, waarna u met hen (de trainers/ kunstenaars) aan de slag gaat met de werkwijze van Samen 100% zijn. Zij laten u daarmee kennis maken op basis van een creatief en vrolijk programma, zoals zij dat ook bieden aan hun deelnemers. Je gaat producten maken (zoals ze dat normaal ook doen) waarbij ze de vrijwilligers kennis laten maken met de verschillende rollen (deelnemer vis. begeleider) en een aantal omissies in het brein. Wat ons betreft vrolijke en leerzame avond, aangeboden door Tuingezel.

Locatie: Tuingezel, Voorweg 93 (Het Buitenbeest)
Startdatum: 7 februari 2019
Tijd: 19:00 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 16
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop ‘Feedback geven’

Wilt u wel eens laten weten wat er in u omgaat, maar weet u niet op welke manier? Wilt u uw gevoel benoemen of u mening aan een ander geven zonder het als kritiek of advies over te laten komen?  Dan is de workshop ‘Feedback geven’ iets voor u.   Doel Tijdens deze workshop leert u op welke manier u feedback kunt geven aan de ander.   Inhoud  Aan de hand van theorie leert u wat feedback is. Daarnaast gaat u aan de slag met het oefenen van feedback geven op een duidelijke, open en eerlijke manier.   Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 13 februari 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Levensboeken Schrijven

Veel ouderen zitten vol met verhalen over vroeger. Logisch, want in ieders leven gebeurt van alles. Praten over vroeger is natuurlijk al hartstikke leuk, maar u kunt het ook opschrijven in een boek. Vertellers (de oudere met een levensverhaal) worden gekoppeld aan schrijvers (een vrijwilliger die goed kan luisteren en schrijven) met als doel samen een boek te maken. In deze training vertelt Erica Hillebrink u in 2 avonden hoe u als schrijver een levensboek kunt schrijven. Er worden onderwerpen besproken als de ontmoeting en de ‘‘klik” tussen verteller en schrijver en de verschillen in  verwachtingen en wensen bij zowel de verteller als schrijver. Hetop gang houden en uitdiepen van het verhaal. Het afstemmen op de verteller en gespreksvaardigheden worden geoefend aan de hand van o.a. opdrachten en  filmfragmenten. De uiteindelijke match tussen schrijver en verteller wordt gemaakt door de Unie van Vrijwilligers. Een samenwerking tussen twee Zoetermeerse organisaties: ZoSamen en de UVV. Een geslaagde combinatie! donderdag 21 & 28 februari 2019

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 21 februari 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 2
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop Media en communicatie in de praktijk

De workshop ‘media- en communicatie in de praktijk’ is op de praktijk gericht. In een kleine twee uur geeft communicatieadviseur Hans Ouwerkerk van Ouwerkerk Tekst & Advies uit Zoetermeer u handvatten om als organisatie gestructureerder en beter naar buiten te treden. In een interactieve sessie komen vragen aan de orde als; ‘wat is het imago van uw organisatie’ en ‘hoe communiceert u naar uw doelgroep’? Aan de hand van een brainstormspel gaat u uw organisatie als een merk zien. Een merk dat op een heldere eenduidige manier via verschillende communicatiemiddelen over het voetlicht kan worden gebracht. Uiteraard ontbreekt ook hoe u in de media moet komen niet.   Omdat er maar een beperkt aantal inschrijvingen is hanteren wij maximaal 2 deelnemers per organisatie. Inschrijven kan tot maximaal 2 week vooraf.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 6 maart 2019
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 8
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop ‘Tips bij Verbale Agressie’

Schelden, intimideren, discrimineren of beledigen. Hoe kunt u hiermee omgaan en wat doet dit met u? In de workshop gaat u aan de slag met het herkennen van verbale agressie. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ervaringen. Doel Tijdens deze workshop leert u de verschillende vormen van verbale agressie herkennen en neemt u tips mee naar huis. Inhoud Aan de hand van theorie over het herkennen van verbale agressie gaat u in groepsverband aan de slag met het uitwisselen van ervaringen en tips. Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 21 maart 2019
Tijd: 14:00 - 16:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Een workshop gezonde hapjes maken met als thema: Pasen.

Gezonde hapjes maken die ook nog eens lekker en leuk zijn om te presenteren aan jouw gasten. Of als inspiratie voor jouw activiteiten als vrijwilliger? Jacqueline geeft jou tijdens deze workshop inspiratie en uitleg en samen gaan jullie aan de slag met het maken van gezonde hapjes. En uiteraar passend in het thema 'Pasen'. Jacqueline van den Barselaar is trainer Hormoonfactor, Natuurvoedingsadviseur en geeft als gewichtsconsulente gerichte voedingsadviezen. Meer informatie lees je op haar website www.ozogezond.nl 

Locatie: Trefpunt Haagsebos
Startdatum: 22 maart 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Een goed begin met LinkedIn

LinkedIn kan voor iedereen van waarde zijn, wie klanten zoekt, werk zoekt, opdrachten zoekt, visitekaartjes wil digitaliseren, nieuwe collega’s zoekt, zakelijke partners zoekt, stageopdracht zoekt, afstudeeropdracht zoekt, sprekers zoekt…. Tijdens deze workshop word je geleerd hoe je een goed en compleet LinkedIn profiel kunt opstellen. Daarnaast leer je, door het gebruik van diverse tools binnen LinkedIn, jezelf nog beter te profileren. De workshop wordt afgesloten met enkele belangrijke do's en don'ts bij het gebruik van LinkedIn en enkele extra tips en trucs. Voorkennis is niet nodig, wel dien je computervaardig te zijn. Een goed profiel begint bij de basics. Want een uurtje tijd vrijmaken voor een goed profiel kan je een droombaan of mooie carrièrekansen opleveren. Het professionele online sociale netwerk LinkedIn speelt op dit moment een belangrijke rol in online recruiting. Het is het grootste en snelst groeiende professionele netwerk in Nederland. Daarom is LinkedIn bijzonder waardevol voor werkzoekenden. Het profiel van mensen op LinkedIn heeft alles om als echt cv te kunnen dienen: persoonlijke gegevens, werkervaring, opleiding, expertisegebieden en natuurlijk de mogelijkheid om referenties toe te voegen. Wist je dat je je uitermate goed kunt voorbereiden op een nieuwe baan via LinkedIn? Kijk naar profielen die matchen bij je droombaan.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 28 maart 2019
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 10
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Vrijwilligerswerk bij mensen met dementie

Als vrijwilliger kan je veel betekenen in het leven van iemand met dementie. Samen een wandeling maken, een spelletje doen of een kopje koffie drinken kan van onschatbare waarde zijn. Bovendien geeft je aanwezigheid de mantelzorger(s) even wat tijd voor zichzelf. Overweeg je om je aan te melden als vrijwilliger of ben je al vrijwilliger bij iemand met dementie die nog zelfstandig woont? Dan ben je van harte welkom bij deze informatiebijeenkomst. Petra van Schayik, praktijkverpleegkundige ouderenzorg van de SGZ met ook jarenlange ervaring als casemanager dementie, zal ons informeren over het verschil tussen geheugenproblemen en dementie. Ze zal stilstaan bij wat er in de loop van het dementieproces allemaal kan veranderen en gaat ook in op het omgaan met onbegrepen gedrag. Ook besteedt ze aandacht aan de wijze waarop je als vrijwilliger een positieve bijdrage kan leveren aan het leven van iemand met dementie.

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 4 april 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

EHBO Baby en Kinderen

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan meest letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. Want juist met (kleine) kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Redenen genoeg dus om aandacht te besteden aan EHBO die specifiek op kinderen gericht is. Wil je als ouder/verzorger snel wat EHBO basisvaardigheden leren en is een certificaat niet nodig? Dan is de Workshop EHBO aan baby’s en kinderen (3 uur) zeer geschikt.

Locatie: Rode Kruis Zoetermeer, Clauslaan 2a
Startdatum: 8 april 2019
Tijd: 19:30 - 22:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Vrijwilligerswerk bij mensen met een chronische ziekte

Deze informatiebijeenkomst is bestemd voor vrijwilligers die in hun werk in de thuissituatie te maken hebben met mensen die een chronische ziekte hebben. Chronische ziek zijn betekent voor mensen vaak een inbreuk in hun leven. Misschien kan iemand z’n werk niet meer doen of is iemand voor de persoonlijke verzorging plotseling volledig afhankelijk van anderen. In deze informatiebijeenkomst vertellen Rita Kiggen en Hanneke Walterbos, praktijkverpleegkundigen ouderenzorg bij de SGZ, wat het betekent voor iemand om ziek te worden en te blijven. Welke emoties spelen daarbij een rol en hoe kan je daar als vrijwilliger het beste mee omgaan. Ook wordt er kort ingegaan op de symptomen van een aantal veel voorkomende chronische ziekten (diabetes, reuma, ziekte van Parkinson, epilepsie, COPD, CVA).    

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 9 april 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop Licht Verstandelijke Beperking (LVB)

Wilt u meer weten over het onderwerp ‘’Licht Verstandelijke Beperking’’? Schrijf u dan in! Doel Na deze workshop weet u wat een licht verstandelijke beperking is en krijgt u inzicht in de basis van verschillende benaderingswijzen. Inhoud Aan de hand van theorie en beelden uit de praktijk oefent u met het herkennen van een licht verstandelijke beperking. U leert hoe een licht verstandelijke beperking vastgesteld kan worden en krijgt u tips over benaderingswijzen. Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 16 april 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Vrijwilliger voor iemand met autisme? Praktische tips.

In deze voorlichtingsbijeenkomst zullen er praktische tips gegeven worden over de communicatie en omgang met mensen met autisme. Verder zal er kort aandacht besteed worden aan wat een autisme spectrum stoornis is. Deze bijeenkomst is bestemd voor vrijwilligers of mantelzorgers die te maken hebben met volwassenen of kinderen met autisme. Om goed te kunnen inventariseren wat jullie als deelnemer verwachten en het aanbod van deze training op jullie vragen af te stemmen, kan aanmelden uiterlijk tot 2 weken voor aanvang,

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 15 mei 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Beïnvloed de ander, begin bij jezelf

Bent u op zoek naar een manier om de communicatie met een ander te verbeteren? Bent u bereid zelf de eerste stap te zetten? Volg dan deze workshop. Doel Na deze workshop kunt patronen in uw eigen communicatie herkennen en leert u wat het effect hiervan op de ander is. Inhoud Aan de hand van de Roos van Leary oefent u met effectieve communicatie. Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 16 mei 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Fondsenwerving door Fonds 1818

Wil je weten hoe je een goede fondsaanvraag indient? Meld je dan aan voor deze workshop. Je leert de fondsenwereld in het algemeen en Fonds 1818 in het bijzonder kennen. Aan het einde van de middag weet je precies waar je aanvraag aan moet voldoen.  Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Fonds 1818 is er voor iedereen in de regio Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden en de Duin- & Bollenstreek en tussenliggende gemeenten. Heeft u een goed project en geld nodig voor de uitvoering?Fonds 1818 kan u helpen!  Aandachtsgebieden De projecten waaraan Fonds 1818 donaties geeft, zijn heel divers.In grote lijnen zijn ze onder te verdelen in aandachtsgebieden: Zorg en Welzijn Natuur en Milieu Kunst en Cultuur  Educatie Duurzaamheid

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 23 mei 2019
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Informatiebijeenkomst Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Activisie biedt, cliëntgerichte dagbesteding aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Als gevolg van ziekte of ongeval kan hersenletsel ontstaan. Na de revalidatie probeer je thuis de draad weer op te pakken. De omgeving denkt vaak dat, eenmaal uit gerevalideerd, de persoon met hersenletsel genezen is. Aan de buitenkant is namelijk niet altijd iets te zien maar jij als mantelzorger of als getroffene ervaren veranderingen of je voelt je gewoon weg niet begrepen. Wat vroeger vanzelfsprekend was is nu een probleem. Activisie nodigt u uit bij hen op de locatie voor een informatieve bijeenkomst. Ze geven u uitleg over NAH, vertellen over de begeleiding van Activisie en geven u een rondleiding op de locatie. Graag ontmoeten zij u op 3 juni, de koffie staat klaar! Programma 15.30 - 16.00 inloop met koffie / thee 16.00 - 16.30 uitleg NAH 16.30 - 17.00 vragen en rondleiding Activisie www.activisie.nl

Locatie: Activisie - Zegwaartseweg 27 c Zoetermeer
Startdatum: 3 juni 2019
Tijd: 15:30 - 17:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 10
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop Enneagram: ontdek welk type je bent

Bent u nieuwsgierig naar waarom u doet wat u doet? Bent u nieuwsgierig naar welke persoonlijkheidstype u bent? Waarom u altijd zo meegaand bent, of juist star kunt reageren? Op een luchtige wijze gaat u aan de slag met het ontdekken van uw type! Een gezellige avond waarin u gezamenlijk aan de slag gaat met het Enneagram. Inhoud Onder het genot van een kopje koffie of thee, krijgt u uitleg over het Enneagram. Door middel van een test weet u aan het eind van de avond welk type u bent en herkent u uw gedrag. Voor wie? Deze workshop is bedoeld voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoetermeer. Trainers: Marieke Smit Kirsten Broekhuis.

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 5 juni 2019
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Snelcursus EHBO

Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij: • Bewusteloosheid (let op: exclusief Reanimatie en AED) • Huidwond • Bloeding • Brandwond • Letsels aan botten, spieren en gewrichten • Vergiftiging • Verslikking Dinsdag 11 & dinsdag 18 juni 2019

Locatie: Rode Kruis Zoetermeer, Clauslaan 2a
Startdatum: 11 juni 2019
Tijd: 19:30 - 22:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 2
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Een presentatie over Gezond worden, gezond zijn en gezond blijven.

De deelnemers leren tijdens deze workshop of presentatie wat gezonde voeding is en wat ze kunnen doen om hun gezondheid te bevorderen. Jacqueline van den Barselaar is trainer Hormoonfactor, Natuurvoedingsadviseur en geeft als gewichtsconsulente gerichte voedingsadviezen. Meer informatie lees je op haar website www.ozogezond.nl Je krijgt veel informatie over gezonde voeding, ontspanning en bewegen en hoe je dit stap voor stap in je huidige leefstijl kunt inpassen. Alleen op deze manier word je je meer bewust van wat je eet en wat je moet doen om jezelf in een goede conditie te brengen en te houden.

Locatie: Forum, Stadhuisplein 1
Startdatum: 28 juni 2019
Tijd: 10:00 - 12:00
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 1
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Workshop Projectplan Schrijven

Aan de basis van ieder project ligt een projectplan. Hoe zet je je ideeën om in duidelijke doelen, afspraken en acties? Wat moet er allemaal in zo'n plan staan? Wat is SMART? Dát leer je tijdens deze workshop die uit twee avonden bestaat. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst kun je al je concept-plan opsturen (geen verplichting). De docent kan dan gericht met je op zoek gaan naar oplossingen voor knelpunten. 2 en 9 oktober, Trainer Monique van Hees

Locatie: Stichting MOOI, Willem van Cleeflaan 1005a
Startdatum: 2 oktober 2019
Tijd: 19:00 - 21:30
Kosten: Gratis
Aantal bijeenkomsten: 2
Aantal deelnemers: 12
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

 

Copyright © - Vip voor vrijwilligers - Powered by AdSysCo bv